Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς

Μήνυμα Γενικού Γραμματέα Νέας Γενιάς

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς χαιρετίζει την πρωτοβουλία «1000 πολύχρωμους γερανούς μέσα σε μια ώρα» των Ημερών Έκφρασης και Δημιουργίας Μελίνας Μερκούρη και του 1ου και 5ου δημοτικού σχολείου Συκεών.
Πρόκειται για μια πράξη συμβολική, που όμως μαθαίνει σε νέους ανθρώπους να ενδιαφέρονται και να συμμετέχουν. Μικρές μαθήτριες και μαθητές, με την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου, διδάκτωρ του ORIGAMI, θα στείλουν μηνύματα αισιοδοξίας και συμπαράστασης σε σχολείο του Τόκιο, με το οποίο θα γίνει αδελφοποίηση, συνειδητοποιώντας πως μια φυσική καταστροφή μπορεί ν’ αλλάξει, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.
Η Ιαπωνία μπορεί να μην βρίσκεται τελικά και τόσο μακριά! Μπορεί να είναι το κοινό μας μέλλον. Γι’ αυτό και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει απ’ το χέρι μας για να καταλάβουν οι νέες και οι νέοι μας ότι η δύναμη των ανθρώπων μπορεί να νικήσει, όταν όλοι εμείς, οι πολίτες του κόσμου, δρούμε μαζί και αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες ενωμένοι.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στη δράση σας και λυπάμαι που αυτή τη φορά δεν θα βρίσκομαι μαζί σας.

Τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου,

Γιάννος Λιβανός
Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς

Συνέντευξη στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA

MEGA TV: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - θέματα
MEGA TV: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA - θέματα
Για να δείτε τη συνέντευξη πατήστε τον παραπάνω σύνδεσμο.

1.000 γερανούς έφτιαξαν τα παιδιά για τα παιδιά της Ιαπωνίας

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη εκδήλωση συμπαράστασης για τα παιδιά της Ιαπωνίας.
1.000 πολύχρωμους γερανούς σε μία ώρα δίπλωσαν τη Δευτέρα 28 Μαρτίου τα παιδιά του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, υπό την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου, της μοναδικής ελληνίδας διδάκτωρ origami, στα πλαίσια των "Ημερών Έκφρασης και Δημιουργίας Μελίνα Μερκούρη", στο περίπτερο 1 της ΔΕΘ.
Μαζί με τα παιδιά πραγματοποιήσαμε τον παλιό ιαπωνικό μύθο, σύμφωνα με τον οποίο αν διπλώσεις χίλιους γερανούς από χαρτί, μπορείς να ζητήσεις την εκπλήρωση μιας ευχής από το ιερό αυτό πουλί, καθώς ο γερανός συμβολίζει την καλή υγεία,την ευτυχία και την μακροζωία.

Βάζοντας το χέρι στην καρδιά μας κρατήσαμε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της μεγάλης αυτής καταστροφής, στέλνοντας τη θετική μας ενέργεια και την αγάπη μας στον ιαπωνικό λαό και ειδικότερα στα παιδιά.

Τους χίλιους γερανούς θα στείλουμε στην ιαπωνική πρεσβεία μέσω της οποίας θα υπάρξει και αδερφοποίηση με δημοτικό σχολείο του Τόκυο.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

1000 γερανούς με ευχές θα στείλουν τα παιδιά στην Ιαπωνία

Αγαπητοί φίλοι,
θέλοντας να δείξουμε την συμπαράστασή μας στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο Ιαπωνικός λαός, σκεφτήκαμε να κάνουμε τον παλιό ιαπωνικό μύθο πραγματικότητα.
Ο μύθος λέει, ότι αν διπλώσεις χίλιους γερανούς από χαρτί, μπορείς να ζητήσεις την εκπλήρωση μιας ευχής από το ιερό αυτό πουλί, καθώς ο γερανός συμβολίζει την καλή υγεία,την ευτυχία και την ειρήνη.
Έτσι μαζί με τα παιδιά του 1ου - 5ου Δημ. Σχολείου Συκεών,
η Μυρτώ Δημητρίου στα πλαίσια των "Ημερών Έκφρασης και Δημιουργίας Μελίνας Μερκούρη" την Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011 θα κατασκευάσουν
1000 πολύχρωμους γερανούς μέσα σε μια ώρα
για να τους στείλουν στα παιδιά της Ιαπωνίας.
Είναι μια συμβολική πράξη που θα γίνει με πολλή αγάπη. Με το χέρι στην καρδιά μας θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα παιδάκια που χάθηκαν και στέλνοντας τους γερανούς μας θα στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και συμπαράστασης.
Σας περιμένουμε όλους να είστε κοντά μας την Δευτέρα στις 11:00 το πρωί είτε καλύπτοντας το γεγονός ή συμμετέχοντας σε αυτό.
Ισόγειο Περιπτέρου 1 της HELEXPO Α.Ε
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Έκθεση origami στα πλαίσια των "Ημερών Έκφρασης και Δημιουργίας" 2011

Αγαπητοί φίλοι,
σας περιμένουμε στην έκθεση origami της Μυρτώς Δημητρίου που θα πραγματοποιηθεί
στα πλαίσια των "Ημερών Έκφρασης και Δημιουργίας" 2011,
στο ισόγειο του Περιπτέρου 1 της HELEXPO AE
Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μοναδικά καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί!

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 10 Μαρτίου-
Κυριακή 10 Απριλίου 2011
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 09:00-14:00 και 17:00-21:00
Σαββατοκύριακο 10:00-15:00

Είσοδος ελεύθερη
Συνδιοργάνωση: Οι Φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε.
Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"
Υποστήριξη:HELEXPO Α.Ε. Οργανισμός Διεθνών Εκθέσεων, Συνεδρίων, Εκδηλώσεων



Με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ.Μπουτάρη.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"!







Με το Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών κ.Σίμο Δανιηλίδη.

Γιορτάσαμε την αποκριά στην ΙΚΕΑ με face-painting

Μας ήρθε πάλι το τρελό το καρναβάλι και το γιορτάσαμε στην ΙΚΕΑ! Οι εμψυχωτές της Ομάδας «Φαντασία» ζωγραφίσαν με την τεχνική του face- painting μπαλόνια, κομφετί, σερπαντίνες στα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών!


Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παιδικές Αποκριάτικες Εκδηλώσεις της Ομάδας "Φαντασία"

Έκτακτη Ανακοίνωση!!!
Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, από τις 12:45-14:45 μ.μ
οι Πειρατές της Καραϊβικής θα αποβιβαστούν στο Pinewood!
Η Ομάδα «Φαντασία» ευθύνεται και για την απόβαση και για το τρελό πάρτυ που θα ακολουθήσει!
Θα διασκεδάσουμε και θα παίξουμε «πειρατικά» παιχνίδια με τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, σε αποκριάτικους ρυθμούς!

Ο Δήμος Νεάπολης- Συκεών σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» διοργανώνουν μια σειρά αποκριάτικων εκδηλώσεων για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την φετινή αποκριά!

• Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011, από τις 18:00- 20:00 μ.μ
Οι πειρατές της Καραϊβικής σε νέες περιπέτειες μέσα στο βυθό!!!
Σας περιμένουμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών (Ζ. Γουναρίδη & Μ.Μερκούρη) μαζί με τους πειρατές, το χταπόδι, τη γοργόνα και το καβουράκι για να χορέψουμε, να παίξουμε και να διασκεδάσουμε!
GUEST STAR
Στην παρέα μας θα έχουμε την Patty και την Antonella καθώς και τον αγαπημένο ήρωα Gummy Bear, που θα μας δείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες και θα μας μάθουν υπέροχες φιγούρες! Σας περιμένουμε!
Η Patty θα «μαγέψει» όλους τους θεατές που θα «μεταμορφωθούν» σε μαθητευόμενους μάγους και θα διασκεδάσουν με ταχυδακτυλουργικά τρυκ!

• Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, από τις 12:00- 14:00 μ.μ
Αποκριάτικη «Υγιεινή» διασκέδαση με τα παιχνιδιάρικα λαχανικά!
Η ντομάτα και η κολοκύθα, το σταφύλι και το τηγανητό αυγό, τα σάντουιτς λαχανικών θα διασκεδάσουν «υγιεινά» με όλους τους θεατές, στην πλατεία Ειρήνης στην Νεάπολη!
GUEST STAR
Στην παρέα μας θα έχουμε την Patty και την Antonella καθώς και τον αγαπημένο ήρωα Gummy Bear, που θα μας δείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες και θα μας μάθουν υπέροχες φιγούρες!
Η Patty θα «μαγέψει» όλους τους θεατές που θα «μεταμορφωθούν» σε μαθητευόμενους μάγους και θα διασκεδάσουν με ταχυδακτυλουργικά τρυκ!
• Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, από τις 17:00- 19:00 μ.μ
Η Μίνυ, ο Μίκυ Μάους και η παρέα τους ξεφαντώνουν σε αποκριάτικους ρυθμούς
Στο κλειστό Γυμναστήριο Πεύκων (Δημοκρατίας 8) η Μίνυ και ο Μίκυ Μάους, ο Τομ και ο Τζέρυ θα ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους!
GUEST STAR
Στην παρέα μας θα έχουμε την Patty και την Antonella καθώς και τον αγαπημένο ήρωα Gummy Bear, που θα μας δείξουν τις χορευτικές τους ικανότητες και θα μας μάθουν υπέροχες φιγούρες!
Η Patty θα «μαγέψει» όλους τους θεατές που θα «μεταμορφωθούν» σε μαθητευόμενους μάγους και θα διασκεδάσουν με ταχυδακτυλουργικά τρυκ!

• Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, 12:00- 16:00 μ.μ
Γιορτάζοντας το καρναβάλι στην ΙΚΕΑ!
(12ο χλμ. Θεσ/νίκης-Περαίας, 57001 Πυλαία, Θεσ/νίκη)
Μας ήρθε πάλι το τρελό το καρναβάλι! Οι εμψυχωτές της Ομάδας «Φαντασία» ζωγραφίζουν με την τεχνική του face- painting μπαλόνια, κομφετί, σερπαντίνες στα χαρούμενα προσωπάκια των παιδιών! Σας περιμένουμε να μεταμορφωθείτε με χρώματα, χρυσόσκονη και πολύ φαντασία!

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι περιπέτειες του Φρίξου" στο Pinewood


Την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, ο Φρίξος το φιδάκι και οι φίλοι του ξεπήδησαν από τις σελίδες του βιβλίου και επισκέφτηκαν το Pinewood για να παίξουν, να χορέψουν και να τραγουδήσουν! Η Μυρτώ Δημητρίου παρουσίασε με ανάμικτες τεχνικές αφήγησης, κουκλοθεάτρου, μουσικής, θεατρικού παιχνιδού, κινηματογραφικής προβολής το βιβλίο της "Οι περιπέτειες του Φρίξου" εκδόσεις Δια Βίου.
Τα παιδιά, έμαθαν το μαγικό τραγουδάκι της κουκουβάγιας και βοήθησαν το Φρίξο να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει μεγάλος εξερευνητής!