Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Παρουσίαση στο περιοδικό "Επιλογές" της εφημερίδας "Μακεδονία" στις 26.09.2010




Την Κυριακή 26.09.2010 στο περιοδικό "Επιλογές" της εφημερίδας "Μακεδονία" σε κείμενο της Όλγας Τσαντήλα και φωτογραφίες του Σάκη Γιούμπαση η Μυρτώ Δημητρίου παρουσίασε την ιαπωνική τέχνη του origami και φωτογραφήθηκε με το καινούργιο της κιμονό!

Face-painting στην ΙΚΕΑ στις 25.09.2010!




Το Σάββατο 25.09.2010 η ΙΚΕΑ πλημμύρισε με λιονταράκια και πριγκίπισσες, λεοπαρδάλεις και σκυλάκια, ποντικάκια και γατούλες! Οι εμψυχωτές της Ομάδας "Φαντασία" με πινέλα και χρώματα, χρυσόσκονη και φυσικά πολύ φαντασία περίμεναν τους μικρούς μας φίλους για να ζωγραφίσουν τα προσωπά τους! Το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό και σκόρπισε χαρά σε όλους τους συμμετέχοντες!






Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ομιλία και εργαστήρια ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής από τη Μυρτώ Δημητρίου με ελεύθερη είσοδο


Αγαπητοί φίλοι,

σας προσκαλούμε στο 1ο Συνέδριο Ελλήνων Δημιουργών Χειροτεχνικών Αντικειμένων και Πλαστικών Τεχνών με Διεθνή συμμετοχή που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του Κολλεγίου Athens GSM (Αλεξανδρουπόλεως 10, Θεσ/νίκη, απέναντι από το εμπορικό κέντρο City Gate, επάνω από το κατάστημα Media Markt, είσοδος αριστερά από το πάρκινγκ του Media Markt, 4ος όροφος)

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, από τις 12:00-12:25μ.μ. η Μυρτώ Δημητρίου θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "Ξεδιπλώνοντας τα μυστικά του origami".
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το εργαστήριο "Origami με φαντασία!" διάρκειας τριών ωρών (12:30-15:30), στο οποίο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διπλώσουν και να φτιάξουν τα δικά τους δημιουργήματα με την ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 18:00-21:00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο εργαστήριο "Origami με φαντασία!" στο οποίο θα δημιουργήσουμε καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παράλληλα θα λειτουργεί και έκθεση με πίνακες και έργα origami της Μυρτώς Δημητρίου.

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Εκδηλώσεις και νέα της Ομάδας "Φαντασία"



Αγαπητοί φίλοι,
Την Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφου Νάουσας, η Μυρτώ Δημητρίου θα παρουσιάσει στα πλαίσια του προγράμματος "Παιδί και Κινηματογράφος" ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιαπωνική τέχνη του origami. Μπροστά στα παιδιά θα μεταμορφωθεί σε γκέισα, θα κάνει μαγικά με τη βεντάλια και τα στεφάνια της και θα τους διηγηθεί την ιστορία του origami καθώς και ιαπωνικούς μύθους. Στη συνέχεια θα κατασκευάσουν όλοι μαζί μοναδικά καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί!

Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου η Μυρτώ Δημητρίου θα είναι καλεσμένη της Ελένης Μενεγάκη, στην εκπομπή του Alpha
"Καφές με την Ελένη" για να σας αποκαλύψει μερικά από τα μυστικά της ιαπωνικής τεχνης της χαρτοδιπλωτικής, του origami.

Και μην ξεχνάτε ότι καθημερινά και τα σαββατοκύριακα από τις 15:30-16:00 μ.μ στον τηλεοπτικό σταθμό Ωμέγα, η Μυρτώ Δημητρίου σας ταξιδεύει στον κόσμο των παραμυθιών με την εκπομπή
"Κόκκινη κλωστή δεμένη σε χίλιες και μία νύχτες",
σε σκηνοθεσία της Ζέτας Στεφάνου.
Σε λίγο μέσα από την εκπομπή θα μεταφέρεστε στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, την Ιαπωνία, μιας και η Μυρτώ Δημητρίου ντυμένη γκέισα θα ξεδιπλώνει τα μυστικά του origami και θα σας δείχνει βήμα-βήμα τα στάδια για να δημιουργήσετε τα δικά σας καλλιτεχνήματα!

Εκδήλωση στην ΙΚΕΑ στις 18.09.2010!


Το Σάββατο 18.09.2010 στην ΙΚΕΑ τα παιδιά μεταμορφώθηκαν από τους εμψυχωτές της Ομάδας με την τεχνική του face-painting! Πεταλούδες και λουλούδια, σκυλάκια και γατούλες, πρίγκιπες και νεράιδες αλλά και ... καρχαρίες! εμφανίστηκαν με χρώματα και μαγική χρυσόσκονη στα προσωπάκια των μικρών μας φίλων που διασκέδασαν με την καρδιά τους!


Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"


Πάρτυ? Γενέθλια? Βαφτίσεις? Δεξιώσεις? Βάζουμε...Φαντασία!!!
Φανταστικές ώρες χαράς και δημιουργίας θα περάσουν οι μικροί μας φίλοι με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"!
Έμπειροι παιδαγωγοί -εμψυχωτές, κλόουν, μουσικοί, μαζορέτες, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί και οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών θα κάνουν τη δική σας γιορτή ξεχωριστή!
Η Μυρτώ Δημητρίου θα διασκεδάσει τα παιδιά με δημιουργικά εργαστήρια origami.
Κουκλοθέατρο, μουσικοκινητικά τραγούδια και παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, μαγικά, face-painting, θεατρικό παιχνίδι θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωσή σας!
Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων για σχολεία, εταιρείες και οργανισμούς!

Συμμετοχή στην 5η Kid & Fun!

5η Kid & Fun,
το μεγαλύτερο εκθεσιακό φεστιβάλ για το παιδί και την οικογένεια

Στα πλαίσια της 75ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, σας περιμένουμε στην 5η kid & fun (περίπτερο 16) που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 11- Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010, να δημιουργήσουμε με ένα κομμάτι χαρτί!
Στο εργαστήριο της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής origami οι μικροί και μεγάλοι φίλοι θα διπλώσουν, θα τσακίσουν και θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης αυτής φτιάχνοντας μοναδικά καλλιτεχνήματα με την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου.
Να μην λείψει κανείς!!

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Φωτογραφίες από τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου και των χρυσανθέμων!




Πού βρίσκεται η Ελλάδα? Μάθημα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από την Ιαπωνία!






Στο Κυότο...






Στη Χιροσίμα, στο Πάρκο της Ειρήνης κάτω από το άγαλμα της Sadako Sasaki




Μάθημα origami σε παιδιά από την Κίνα και την Ταιβάν! Δημιουργήσαμε καραβάκια και αεροπλανάκια, παγωτά και γερανούς, σκυλάκια και λουλούδια! Και στο τέλος το κάθε παιδί τα κόλλησε επάνω σε μια βεντάλια (οτσίγια)!

Στη Disneyland!



Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Η γιορτή του καταλόγου στην ΙΚΕΑ!


Την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010 στην ΙΚΕΑ(12ο χλμ. Θεσ/νίκης-Περαίας, 57001 Πυλαία, Θεσ/νίκη) από τις 18:00-20:00μ.μ γιορτάσαμε την έκδοση του νέου καταλόγου! Ο Χαχανούλης υποδέχτηκε, χόρεψε και μοίρασε μπαλόνια σε μικρούς και μεγάλους! DJ, μπουφές με σουηδικές νοστιμιές και πολλές εκπλήξεις περίμεναν όσους βρέθηκαν στο κατάστημα!