Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Παιδική εκδήλωση σε συνεργασία με τη "Λάμψη"

Οι χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν το Παιδοογκολογικό Τμήμα του ΑΧΕΠΑ σκορπίζοντας χαρά και αισιοδοξία, στην εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 22.06.2010 σε συνεργασία με τη "Λάμψη"

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εκδηλώσεις της Ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία»

• Την Παρασκευή 25 Ιουνίου, από τις 20:00-22:00 μ.μ.
η Ομάδα «Φαντασία» θα συμμετέχει στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ
(στην παραλία Θεσσαλονίκης)στον παιδότοπο με ένα εργαστήριο origami.
Η Μυρτώ Δημητρίου θα σας περιμένει για να σας μυήσει στα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής. Με την καθοδήγησή της θα δημιουργήσετε μοναδικά καλλιτεχνήματα!
Είσοδος ελεύθερη

• Το Σάββατο 26 Ιουνίου σας περιμένουμε στο αμφιθέατρο του Mediterranean Cosmos, από τις 19:30-21:00, να παρακολουθήσετε την παράσταση από το ομότιτλο βιβλίο της Μυρτώς Δημητρίου «Οι περιπέτειες του Φρίξου». Ένα παραμυθόδραμα με ανάμικτες τεχνικές αφήγησης, κουκλοθεάτρου, μουσικής, θεατρικού παιχνιδιού με την ενεργό συμμετοχή όλων των παιδιών.

Ο Φρίξος είναι ένα φιδάκι που θέλει από εδάφους-εδάφους να γίνει εξερευνητής αέρος- αέρος! Γι' αυτό αφήνει τις έξι αδερφούλες του και τη σιγουριά της φιδογειτονιάς του για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! Στο ταξίδι του θα συναντήσει την Πέτα- Πεταλούδα, τα βατραχάκια, την ακρίδα, το γρύλο αλλά και τη σοφή-κουκουβάγια που θα τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του!
Έτσι ο Φρίξος γίνεται ένας μεγάλος εξερευνητής και γυρίζει όλο τον κόσμο! Όμως στα ταξίδια του βλέπει πως οι άνθρωποι δε φροντίζουν τον πλανήτη, τη φύση που αυτός τόσο αγαπάει. Τα δάση σιγά-σιγά εξαφανίζονται, ενώ τα σκουπίδια έχουν κατακλύσει τον πλανήτη! Θα μπορέσουμε μαζί με τα παιδιά να βρούμε τη λύση για να κάνουμε ξανά πράσινο τον πλανήτη μας;
Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου!





Ξέφρενος χορός και τραγούδι με τον Gummy Bear!



Τα παιδιά δημιούργησαν τα κύματα της φουρτουνιασμένης θάλασσας την ώρα που έπεφταν τα πυροτεχνήματα με τα πολύχρωμα χαρτάκια!


Μετά την παρουσίαση origami, ώρα για μαγικά! Λίγη- μαγική ιαπωνική χρυσόσκονη και η μαγική μας λέξη για να καταφέρουμε τα πιο δύσκολα τρικ!

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"


Πάρτυ? Γενέθλια? Βαφτίσεις? Δεξιώσεις? Βάζουμε...Φαντασία!!!
Φανταστικές ώρες χαράς και δημιουργίας θα περάσουν οι μικροί μας φίλοι με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"!
Έμπειροι παιδαγωγοί -εμψυχωτές, κλόουν, μουσικοί, μαζορέτες, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργοί και οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών θα κάνουν τη δική σας γιορτή ξεχωριστή!
Η Μυρτώ Δημητρίου θα διασκεδάσει τα παιδιά με δημιουργικά εργαστήρια origami.
Κουκλοθέατρο, μουσικοκινητικά τραγούδια και παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, μαγικά, face-painting, θεατρικό παιχνίδι θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωσή σας!
Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση εκδηλώσεων για σχολεία, εταιρείες και οργανισμούς!







Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Στους κήπους του Επαρχείου Λαγκαδά γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος!

"Μην πετάτε το χαρτί! Ανακυκλώστε το και κάντε το τέχνη"
Μ'αυτό το σύνθημα, την Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010, η Μυρτώ Δημητρίου συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Επαρχείο Λαγκαδά.
Τα παιδιά δημιούργησαν με την τεχνική του origami,μαθαίνοντας πως μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρτιά που δεν χρειάζονται μετατρέποντας τα σε μοναδικά καλλιτεχνήματα!




Με την έπαρχο του Λαγκαδά κυρία Πόπη Καλαϊτζή