Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Ευχές από την Ομάδα Φαντασία!



Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία»
της Ζέτας Στεφάνου- Μυρτώς Δημητρίου
σας εύχεται
το φως της Ανάστασης να σκορπίσει μαγεία στη ζωή σας!
Καλό Πάσχα με υγεία, ευτυχία και δημιουργία!

Εκδηλώσεις της Ομάδας Φαντασία (Απρίλιος-Μάιος)

Την Πέμπτη 1 Απριλίου 2010, από τις 15:00-17:00 μ.μ ο Μπάγκς Μπάνυ, η Μίνυ και ο Μίκυ Μάους, ο Τομ και ο Τζέρυ θα σας περιμένουν στην ΙΚΕΑ (12ο χλμ. Θεσσαλονίκης- Περαίας) για να παίξουμε το παιχνίδι του κρυμμένου πασχαλιάτικου θησαυρού! Πολλές εκπλήξεις σας περιμένουν!
Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2010, από τις 12:00-16:00, η διδάκτωρ origami Μυρτώ Δημητρίου θα πραγματοποιήσει σεμινάριο origami στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29). Με τους ήχους ιαπωνικής μουσικής, θα μεταμορφωθεί μπροστά στους θεατές σε γιαπωνέζα, φορώντας κιμονό, βάφοντας το πρόσωπο και στολίζοντας τα μαλλιά της. Θα χορέψει με την ανοιχτή ομπρέλα της και αφού αλλάξει με «μαγικές» κινήσεις χρώματα στην βεντάλια και στα λευκά στεφάνια της, θα μας αφηγηθεί την ιστορία του πουλιού γερανού που είναι το σύμβολο του origami.
Ελάτε να δημιουργήσουμε μοναδικά καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί!
Το πρόγραμμα των δύο σεμιναρίων θα είναι διαφορετικό.
Κόστος 30€

Την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 στα πλαίσια της 7ης Διεθνής Έκθεσης Βιβλίου, που διοργανώνεται από το ΕΚΕΒΙ, η Μυρτώ Δημητρίου θα παρουσιάσει στις 13:00 μ.μ. το βιβλίο της «Οι περιπέτειες του Φρίξου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δια Βίου. Το βιβλίο συνοδεύεται από cd με την αφήγηση του παραμυθιού, ενώ τα τραγούδια ερμηνεύει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης με την παιδική χορωδία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμαριάς. Είσοδος ελεύθερη

Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2010 στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο η Μυρτώ Δημητρίου θα δραματοποιήσει το βιβλίο της «Οι περιπέτειες του Φρίξου». Με ανάμικτες τεχνικές αφήγησης, ζωντανής μουσικής, κινηματογραφικής προβολής, κουκλοθεάτρου και θεατρικού παιχνιδιού το παραμύθι θα ζωντανέψει με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών.
Είσοδος ελεύθερη

Την Πέμπτη 29 Απριλίου 2010, από τις 10:00- 11:00 π.μ. συμμετέχοντας στις Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας Μελίνα Μερκούρη η Μυρτώ Δημητρίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Origami με Φαντασία!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, μεταφέροντας τους θεατές στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 συμμετέχοντας στις Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας Μελίνα Μερκούρη, από τις 10:00-11:00 π.μ. θα πραγματοποιήσουμε εργαστήριο origami. Τα παιδιά θα μεταμορφώσουν ένα κομμάτι χαρτί σε μοναδικό καλλιτέχνημα, με τη βοήθεια της Μυρτώς Δημητρίου.
Είσοδος ελεύθερη


Η Μυρτώ Δημητρίου θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Origami με Φαντασία!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο. Θα μάθει στα παιδιά τα μυστικά της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής και θα κατασκευάσουν μοναδικά καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί στις βιβλιοθήκες:
Δευτέρα 3 Μαΐου 2010, στις 10:00 π.μ. στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη
Την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, στις 10:00 π.μ., στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης
Την Τρίτη 4 Μαΐου 2010, στις 11:30 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας
Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, στις 10:00 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σιδηροδρομικού Σταθμού
Την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010, στις 11:30 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης
Την Τρίτη 11 Μαΐου 2010, στις 10:00 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Δελφών
Την Τρίτη 11 Μαΐου 2010, στις 11:30 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ορέστου
Είσοδος ελεύθερη

Την Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, στις 10:30 π.μ. στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο η Μυρτώ Δημητρίου θα αφηγηθεί το παραμύθι
«Οι περιπέτειες του Φρίξου» με ανάμικτες τεχνικές κουκλοθεάτρου, κινηματογραφικής προβολής, θεατρικού παιχνιδιού και ζωντανής μουσικής.
Είσοδος ελεύθερη.

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Σεμινάρια ORIGAMI από την διδάκτορα Μυρτώ Δημητρίου



Αγαπητοί φίλοι,
μετά από την πολύ μεγάλη επιτυχία της πρώτης ατομικής της Έκθεσης η Μυρτώ Δημητρίου θα πραγματοποιήσει σεμινάρια ORIGAMI
την Κυριακή 11 Απριλίου 2010 και την Κυριακή 18 Απριλίου 2010 στην αίθουσα διαλέξεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Τσιμισκή 29, από τις 12:00 μ.μ. μέχρι τις 16:00 μ.μ.
Θα μεταφερθούμε στην χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου και θα δημιουργήσουμε μοναδικά καλλιτεχνήματα!
Με τους ήχους ιαπωνικής μουσικής, η Μυρτώ Δημητρίου θα μεταμορφωθεί μπροστά στους θεατές σε γιαπωνέζα, φορώντας κιμονό, βάφοντας το πρόσωπο και στολίζοντας τα μαλλιά της. Θα χορέψει με την ανοιχτή ομπρέλα της και αφού αλλάξει με «μαγικές» κινήσεις χρώματα στην βεντάλια και στα λευκά στεφάνια της, θα μας αφηγηθεί την ιστορία του πουλιού γερανού που είναι το σύμβολο του origami.
Θα αναφερθεί και στην ιστορία της μικρής Γιαπωνέζας που προσβλήθηκε από λευχαιμία 9 χρόνια μετά την ρίψη της ατομικής βόμβας και συγκίνησε προσπαθώντας να κάνει τον παλιό μύθο πραγματικότητα. Να αποκτήσει, δηλαδή, την υγεία της διπλώνοντας χίλιους γερανούς, στέλνοντας έτσι το δικό της μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν καλλιτεχνήματα με ένα κομμάτι χαρτί!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα δύο σεμινάρια, καθώς το περιεχόμενό τους θα είναι διαφορετικό.
Επειδή ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Το κόστος κάθε σεμιναρίου είναι 30€.
Οι κρατήσεις θέσεων γίνονται με κατάθεση στο λογαριασμό
831/745014-17 της Εθνικής Τράπεζας (δικαιούχοι Στεφάνου Ζωή- Δημητρίου Μυρτώ)
Παρακαλείστε να αναγράφετε το επίθετό σας και την ημερομηνία του σεμιναρίου που θέλετε να παρακολουθήσετε και να έχετε την απόδειξη της τράπεζας για να την αντικαταστήσουμε με νόμιμη απόδειξη.
Για το σεμινάριο θα χρειαστείτε ψαλιδάκι, συρραπτικό, λεπτούς μαρκαδόρους, ζελοτέιπ, χοντρές χαρτοπετσέτες, φύλλα Α4 και χαρτάκια post it (χωρίς κόλλα).
Τηλ. επικοινωνίας: 6977.716.780
http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com http://omadafantasia.blogspot.com