Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Πρόσκληση



Από τις 8 έως τις 21 Μαρτίου 2010, η Μυρτώ Δημητρίου σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει μία έκθεση origami.

Το origami είναι η ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής και η Μυρτώ Δημητρίου είναι η μοναδική ελληνίδα που έχει το δίπλωμα διδασκαλίας, από τον Παγκόσμιο Ιαπωνικό Οργανισμό. Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το βιβλίο «Origami με φαντασία!», το μοναδικό βιβλίο στα ελληνικά για την τέχνη αυτή.
Ως κοινωνική ανθρωπολόγος, έχει συνδυάσει την ελληνική παράδοση με την ιαπωνική αυτή τέχνη, αναπαριστώντας μοτίβα κεντημάτων με χαρτί, από τη συλλογή κεντημάτων της Αμαλίας Μεγαπάνου, του Μουσείου Μπενάκη.
Σε συνεργασία λοιπόν με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κύριο Μπακατσέλο, ο οποίος είναι και ο επίτιμος πρόξενος της Ιαπωνίας στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν αυτή την έκθεση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι καθημερινά από τις 10:00-13:00 και από τις 18:00-21:00, ενώ τα πρωινά θα μπορούν να την επισκέπτονται και σχολεία κατόπιν συνεννοήσεως.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 20:00μ.μ. στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 29).
Θα ακολουθήσει δεξίωση με συνοδεία ζωντανής ιαπωνικής μουσικής, από ιάπωνες καλλιτέχνες. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο μορφωτικός ακόλουθος της πρεσβείας κύριος Yoshimura.

Τηλ. επικοινωνίας: 6977.716.780
http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com
http://omadafantasia.blogspot.com


(Μυρτώ Δημητρίου-Δημήτρης Μπακατσέλος)


(Tomotaka Yoshimura- Ζέτα Στεφάνου- Μυρτώ Δημητρίου-Toyoda- Δημήτρης Μπακατσέλος)


(στιγμιότυπο από τα εγκαίνια της έκθεσης)

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στην εκπομπή της Ελένης!

Ένα χαρούμενο πρωινό περάσαμε μαζί με την Ελένη, δείχνοντας την ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής και δημιουργώντας υπέροχα διακοσμητικά!



Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Παρουσίαση origami στην εκπομπή "Καφές με την Ελένη" στον ALPHA

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, η Μυρτώ Δημητρίου είναι καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη «Καφές με την Ελένη» για να παρουσιάσει το καινούργιο της βιβλίο «Origami με φαντασία!», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο, και να ξεδιπλώσει τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης της χαρτοδιπλωτικής!

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συμμετοχή στην 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο Μαρούσι

Από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 1 Φεβρουαρίου 2010 διοργανώθηκε η 3η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου στο Μαρούσι, στο HELEXPO PALACE.
Στο περίπτερο 112 των εκδόσεων Καλειδοσκόπιο, η Μυρτώ Δημητρίου παρουσίασε το βιβλίο της "Origami με φαντασία!" και δημιούργησε μαζί με μικρούς και μεγάλους μοναδικά καλλιτεχνήματα από χαρτί!






Με τον Υπουργό Πολιτισμού κ.Γερουλάνο, ο οποίος ενθουσιασμένος από την ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής, αγόρασε και το βιβλίο "Origami με φαντασία!"

"Γλέντι Αποκριάς" στην πλατεία Αριστοτέλους στις 30.01.2010!

Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία" διασκέδασε μικρούς και μεγάλους στο Γλέντι Αποκριάς που διοργάνωσε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.