Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Παρουσίαση στο τεύχος του Φεβρουαρίου 2010, στο μηνιαίο περιοδικό του Ιαπωνικού Παγκόσμιου Οργανισμού για το Origami



(Μετάφραση κειμένου)Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2009 στην έκθεση Kid Fun που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η διδάκτωρ οριγκάμι Μυρτώ Δημητρίου διοργάνωσε εργαστήρια για την ιαπωνική αυτή τέχνη. Η Μυρτώ Δημητρίου παρουσιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες, ενώ πρόκειται να εκδοθεί και το βιβλίο της για την εικαστική τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο blog της http://origamiwithfantasygroup.blogspot.com

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

Ο Άγιος Βασίλης έρχεται στο σπίτι σας από την Ομάδα "Φαντασία"!



Θέλετε να γίνει μαγική η φετινή σας χρονιά?
Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» φρόντισε γι’ αυτό!!
Ο Άγιος Βασίλης με την υπέροχη στολή του και την μακριά του γενειάδα θα σας επισκεφτεί την ώρα που εσείς θέλετε για να σας φέρει τα δώρα σας και να ρίξει την μαγική του χρυσόσκονη που τόσο την έχουμε όλοι μας ανάγκη!
Επειδή όμως έχει πολλή-πολλή δουλειά
επικοινωνήστε το συντομότερο μαζί μας για να γίνει
το όνειρό σας πραγματικότητα!
Τηλ.επικοινωνίας : 6977.716.780

Είμαι πολύ χαρούμενη που κυκλοφόρησε το βιβλίο μου "Origami με φαντασία" από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο!

Origami!

Δημοσίευμα στο περιοδικό "Παιδί και νέοι γονείς" στο τεύχος Ιανουαρίου

Δημοσίευμα στην εφημερίδα Μακεδονία στις 25-27.12.2009, στο ένθετο live!

Χριστουγεννιάτικο Ξεφάντωμα στην ΙΚΕΑ στις 23.12.2009



Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Χριστουγεννιάτικο Ξεφάντωμα στο Δήμο Ωραιοκάστρου




Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Δήμου Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» στον αυλόγυρο του Δημοτικού Γυμναστήριου του Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο» το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τις 11:00-13:00 μ.μ .
Φουσκωτά διακοσμητικά τρίμετρα καρουζέλ, χιονόμπαλες που φωτίζονται με πολύ χιόνι το εσωτερικό τους, οικογένειες χιονάνθρωπων, φωτεινές αψίδες, ήταν το σκηνικό το οποίο περιέβαλε τα δημιουργικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, Face-painting, origami και ζωγραφικής!
Ο ξυλοπόδαρος Άγιος-Βασίλης, οι τάρανδοι και οι χιονάνθρωποι-μασκώτ, τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη μαζί με την Λευκή Νεράιδα των Χριστουγέννων χόρεψαν, τραγούδησαν και έπαιξαν με όλα τα παιδιά δημιουργώντας μια μαγική χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Η είσοδος ήταν ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας ήταν το Κοσμοράδιο 95,1 FM

"Γιορτή Αγοράς" στις 20.12.2009

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» διοργάνωσε από τις 11:30-17:30μ.μ τη ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία).
Ο Άγιος Βασίλης, παιχνιδιάρικα ξωτικά, χιονάνθρωποι, το χριστουγεννιάτικο δέντρο, πιγκουίνοι, οι τάρανδοι-μασκώτ μαζί με τη Λευκή Νεράιδα περίμεναν τα παιδιά για να διασκεδάσουν με ένα μοναδικό πρόγραμμα. Το δέντρο των ευχών, δημιουργικά εργαστήρια origami, το γραμματοκιβώτιο του Άι-Βασίλη και ένα υπέροχο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής (σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες του ΙΙΕΚ HOTELIA) μετέφεραν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθιών!
Πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου, ΕΟΣ Σταυρούπολης (χορευτικό), το Δημήτρη Χρυσοχοίδη, το Θάνο Τζάνη, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη και τα συγκροτήματα 6 Degrees και De Niro, ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Χορηγός επικοινωνίας το Κοσμοράδιο 95,1 FM





Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

"Ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών" συνεργασία της Ομάδας "Φαντασία" με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για τη σχολική χρονιά 2009-2010

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009, στις 10:30 π.μ., στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, η Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία" γιορτάζοντας την Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού, παρουσίασε την παράσταση: "Η Πούλια και ο Αυγερινός", ένα λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι, σε διασκευή της Μυρτώς Δημητρίου.
Στη συνέχεια τα παιδιά συμμετείχαν στο δημιουργικό εργαστήρι origami και κατασκεύασαν μοναδικούς παγοκρυστάλλους με την ιαπωνική αυτή τεχνική.
Την παράσταση παρακολούθησε η Δ' Τάξη του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς.




Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

«Χριστουγεννιάτικο ξεφάντωμα» για τα παιδιά του Δήμου Μίκρας!

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009 από 17:30-19:00 μ.μ.
Η Νεράιδα των Χριστουγέννων, ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά και τους ταράνδους του, ο «ζωντανός» χιονάνθρωπος, το έλατο- μασκώτ και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους που θα βρεθούν στην Πλατεία Δημαρχείου στον Τρίλοφο του Δήμου Μίκρας!!!
Η Πλατεία θα «πλημμυρίσει» με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία»!
Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας Κοσμοράδιο 95,1 FM

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές...!!!Ευχές…!!!Ευχές...!!!Πολλές-Πολλές ευχές…!!!



Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία»
σας εύχεται Χαρούμενες και Ευτυχισμένες Γιορτές
με πολύ ΦΑΝΤΑΣΙΑ πασπαλισμένη με μαγική χρυσόσκονη
από τον παραμυθόκοσμο!!!

Εκδηλώσεις της Ομάδας Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» το μήνα Δεκέμβριο

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, στις 10:30π.μ. στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» γιορτάζοντας την Παγκόσμια μέρα του παιδιού, θα παρουσιάσει την παράσταση:
«Η Πούλια και ο Αυγερινός», ένα λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι σε διασκευή της Μυρτώς Δημητρίου.
Η Μυρτώ Δημητρίου, ντυμένη με τα αντίστοιχα κοστούμια, συνοδεία ζωντανής μουσικής και εμψυχωτών-κουκλοπαιχτών, θα διηγηθεί στα παιδιά το λαϊκό αυτό παραδοσιακό παραμύθι που μας μιλάει για την ιστορία δυο αγαπημένων αδελφών. Τα παιδιά προσπαθώντας να ξεφύγουν από την μητριά τους μπλέκονται σε περιπέτειες που θα μας ταξιδέψουν μέχρι τα αστέρια!!! Ένα παραμύθι που τονίζει τη δύναμη της αδερφικής αγάπης, την υπομονή και την ελπίδα.
Μία παράσταση με ανάμικτες τεχνικές αφήγησης, θεατρικού παιχνιδιού, κουκλοθεάτρου, κινηματογραφικής προβολής με διαδραστική συμμετοχή των παιδιών.
Μετά την παράσταση θα ακολουθήσει:
Εργαστήριο Origami!
Ένα εργαστήριο που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με την ιαπωνική εικαστική τέχνη, την χαρτοδιπλωτική. Με ένα κομμάτι χαρτί και την καθοδήγηση της διδάκτορος του origami Μυρτώς Δημητρίου θα δημιουργήσουν το δικό τους αστέρι. Ένα μοναδικό καλλιτεχνικό εργαστήριο που θα μείνει αξέχαστο σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.
Την παράσταση θα παρακολουθήσουν μαθητές της Δ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου καλαμαριάς.
Είσοδος ελεύθερη

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009, από τις 11:00- 13:00 μ.μ. Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την Ομάδα «Φαντασία» διοργανώνει μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στον αυλόγυρο του Δημοτικού Γυμναστήριου του Ωραιοκάστρου «Κονταξοπούλειο» από τις 11:00-13:00 μ.μ .

Φουσκωτά διακοσμητικά τρίμετρα καρουζέλ, χιονόμπαλες που φωτίζονται με πολύ χιόνι το εσωτερικό τους, φουσκωτοί χιονάνθρωποι, οικογένειες χιονάνθρωπων, φωτεινές αψίδες, θα είναι το σκηνικό το οποίο θα περιβάλλει τα δημιουργικά εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, origami και ζωγραφικής!
Τα παιδιά θα ζυμώσουν με αμυγδαλόψιχα τα χριστουγεννιάτικα μπαστουνάκια τους και θα τα πασπαλίσουν με άχνη ζάχαρη (σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες του ΙΙΕΚ HOTELIA)!
Θα φτιάξουν πολύχρωμα «μαγικά» χιονολούλουδα με την τέχνη του origami!
Θα ζωγραφίσουν και θα γράψουν τις επιθυμίες τους στον Άγιο-Βασίλη και με την βοήθεια των ξωτικών του θα τα βάλουν στο γραμματοκιβώτιο που θα τα πάει κατευθείαν στον Βόρειο Πόλο!
Η γιορτή θα συνεχιστεί με το Χριστουγεννιάτικο Ξεφάντωμα!
Τάρανδοι και χιονάνθρωποι-μασκώτ, τα ξωτικά του Άγιου Βασίλη μαζί με την Λευκή Νεράιδα των Χριστουγέννων θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα παίξουν με όλα τα παιδιά δημιουργώντας μια μαγική χαρούμενη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα!
Είσοδος ελεύθερη
Χορηγός επικοινωνίας Κοσμοράδιο 95,1 FM

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009, από τις 11:30-17:30 μ.μ
Γιορτή Αγοράς

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» θα διοργανώσουν από τις 11:30-17:30μ.μ τη ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΟΡΑΣ, σε δύο κεντρικά σημεία της πόλης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία).
Ο Άγιος Βασίλης, παιχνιδιάρικα ξωτικά, ο χιονάνθρωπος και το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ο τάρανδος-μασκώτ μαζί με τη Λευκή Νεράιδα θα περιμένουν τα παιδιά για να διασκεδάσουν με ένα μοναδικό πρόγραμμα. Το δέντρο των ευχών, δημιουργικά εργαστήρια origami, το γραμματοκιβώτιο του Άι-Βασίλη και ένα υπέροχο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής (σε συνεργασία με τους ζαχαροπλάστες του ΙΙΕΚ HOTELIA) θα μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στον κόσμο των παραμυθιών!
Θα υπάρχει και πλούσιο μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα με τη Φιλαρμονική του Δήμου, ΕΟΣ Σταυρούπολης (χορευτικό), το Δημήτρη Χρυσοχοίδη, το Θάνο Τζάνη, τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη και τα συγκροτήματα 6 Degrees και De Niro.
Με ελεύθερη συμμετοχή
Χορηγός επικοινωνίας το Κοσμοράδιο 95,1 FM

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009, 17:00-19:00μ.μ στην ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης
Αφιέρωμα στα Χριστούγεννα μέσα από τα παραμύθια

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009 από τις 17:00-19:00 μ.μ στο κατάστημα της ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης (12ο χλμ. Θεσ/νίκης-Περαίας, 57001 Πυλαία, Θεσ/νίκη) για ένα ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών!
Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» με την Λευκή Νεράιδα των Χριστουγέννων, τον Άγιο-Βασίλη, τους ταράνδους και τα ξωτικά του, θα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας για μια μοναδική εκδήλωση με πολύ μουσική, χορό και παιχνίδια!
Είσοδος ελεύθερη

Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Grand Hotel Palace

Την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009 από τις 22:00-02:00 μ.μ
Grand Hotel Palace Μοναστηρίου 305-307
Ελάτε να περάσουμε ένα αξέχαστο ρεβεγιόν! Υπέροχο περιβάλλον, καταπληκτικό φαγητό θα απολαύσουν όσοι από σας επιλέξετε να περάσετε αυτή την μαγική βραδιά στο Grand Hotel Palace.
Η Νεράιδα των Χριστουγέννων ρίχνοντας λίγη από την μαγική της χρυσόσκονη θα δημιουργήσει μια χαρούμενη παιδική γωνιά ! Έτσι τα τυχερά παιδάκια , όταν τελειώσουν το φαγητό τους και ενώ οι γονείς θα απολαμβάνουν το ποτό τους , θα περάσουν υπέροχες ώρες παίζοντας, τραγουδώντας, χορεύοντας, κάνοντας μαγικά τρικ, βλέποντας αγαπημένες ταινίες και συμμετέχοντας σε δημιουργικά εργαστήρια!
Κουκλοθέατρο σε συνδυασμό με αφήγηση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών θα δώσουν ένα ξεχωριστό τόνο στην μαγική αυτή χριστουγεννιάτικη βραδιά!
Χορηγός επικοινωνίας Κοσμοράδιο 95,1 FM

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου, 17:00-19:00 μ.μ. στην ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης Κεντρική Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση
Χριστουγεννιάτικο show!

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009, από τις 17:00-19:00 μ.μ. στην ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης, (12ο χλμ. Θεσ/νίκης-Περαίας, 57001 Πυλαία, Θεσ/νίκη) Θα σας περιμένει η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» με πλούσιο γιορτινό πρόγραμμα !
Ο Άγιος Βασίλης, τάρανδοι, έλατα, χιονάνθρωποι -μασκώτ, νεράιδες, ήρωες παραμυθιών, κλόουν και ξυλοπόδαροι θα διασκεδάσουν τα παιδιά με ένα φαντασμαγορικό παραμυθένιο πρόγραμμα με τραγούδια, χορό και πολύ παιχνίδι!
Πολλές εκπλήξεις θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους!
Είσοδος ελεύθερη

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο Grand Hotel Palace Μοναστηρίου 305-307

Την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009 από τις 22:00-03:00μ.μ.
Ελάτε να υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο με πολύ παιχνίδι!
Η Καλή Νεράιδα θα σας περιμένει για να σας ακουμπήσει με το μαγικό της ραβδάκι και να σας χαρίσει την θετική ενέργεια που όλοι μας χρειαζόμαστε για την καινούργια χρονιά!
Οι μικροί μας φίλοι θα μεταφερθούν με την αφήγηση των παραμυθιών και το κουκλοθέατρο σε ονειρεμένους –μαγικούς κόσμους!
Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε μαθητευόμενους μάγους και με την καθοδήγηση της θα μάθουν τα μυστικά των ταχυδακτυλουργικών τρικ!
Χορός, τραγούδι πολλά παιχνίδια θα κάνουν την τελευταία βραδιά του χρόνου αξέχαστη!

Χορηγός επικοινωνίας Κοσμοράδιο 95,1 FM

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

Μαζορέτες και Άγιος Βασίλης!

Τάρανδος-μασκώτ

Το ξωτικό του Άγιου Βασίλη!

Το ξωτικό του Άγιου Βασίλη

Χρυσό χριστουγεννιάτικο άγαλμα

Η Λευκή Νεράιδα των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικες κονκάρδες

Φουσκωτός δίμετρος χιονάνθρωπος

Φουσκωτός Άγιος Βασίλης που ξεπηδάει από την καμινάδα

Πριγκίπισσες και φουσκωτή δίμετρη αψίδα

Δίμετρη φουσκωτή χιονόμπαλα

Οι μαζορέτες με τη φουσκωτή οικογένεια χιονανθρώπων

Φουσκωτό τρίμετρο Carousel