Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Συμμετοχή της Ομάδας "Φαντασία" στο Open Day από το Tower For Women


Με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Tower For Women, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου η «Ημέρα Γνωριμίας» (Open Day) στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, από τις 10:00-14:00.
Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» συμμετείχε σ’ αυτήν την όμορφη διοργάνωση κάνοντας πολλές και ενδιαφέρουσες επαφές με παλιούς αλλά και καινούργιους φίλους και συνεργάτες!

Η έκθεση origami, οι μοναδικές κονκάρδες, αλλά και το βιβλίο της Μυρτώς Δημητρίου «Οι περιπέτειες του Φρίξου», ενθουσίασαν οργανωτές και συμμετέχοντες!

Πρόσκληση

Αγαπητοί φίλοι,
Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 (6:00 το απόγευμα),
θα συναντηθούμε όλοι στα INFO-USERS.
ΟΛΟΙ μας, μικροί και μεγάλοι, θα συμμετάσχουμε στη βραδιά ORIGAMI (Ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής) και θα δημιουργήσουμε απίστευτες κατασκευές μ’ ένα κομμάτι χαρτί.
Κοντά μας θα βρίσκεται η καταπληκτική Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία», της Ζέτας Στεφάνου - Μυρτώς Δημητρίου.
Η διδάκτωρ Οrigami Μυρτώ Δημητρίου θα μας μυήσει στην εικαστική αυτή τέχνη.
Ευχάριστες ώρες χαράς και διασκέδασης, μας περιμένουν λοιπόν στα INFO-USERS, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 6:00 το απόγευμα. Να είμαστε όλοι εκεί!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Χαλκιδικής 63-65 & Π. Συνδίκα –
Τηλ: 2310 - 833.890

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κάλεσμα για το Σάββατο 26.09.2009 στο Open Day του Tower For Women


Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου το Tower for Women διοργανώνει
Open Day (Ημέρα Γνωριμίας)
στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή από τις 10:00 έως τις 14:00.
Το Tower for Women (Οργάνωση Γυναικών Θεσσαλονίκης Επαγγελματικής Ενημέρωσης και Υποστήριξης) είναι ένα μη κυβερνητικό, μη κερδοσκοπικό δίκτυο γυναικών που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της επαγγελματικής σταδιοδρομίας των αλλοδαπών γυναικών στην Ελλάδα και καλωσορίζει γυναίκες από κάθε χώρα ως μέλη.
Στην «Ημέρα Γνωριμίας» δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να γνωρίσουν τις δράσεις της οργάνωσης, αλλά και να ενημερωθούν για υπηρεσίες και προϊόντα των μελών της.

Η Ομάδα "Φαντασία" σας περιμένει για να περάσουμε ευχάριστα με καφεδάκι και μπισκοτάκια, να τα πούμε με την ηρεμία μας!!! και να απολαύσετε μια έκθεση origami, μοναδικές κονκάρδες και φυσικά το Φρίξο το φιδάκι!

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους!

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

"Παιδιά και διατροφή" στο City Gate


Με πολύ μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε
το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου από τις 12:00- 14:00μ.μ.
η εκδήλωση «Παιδιά και διατροφή» στο City Gate!

Η ντομάτα, το τηγανητό αυγό, η κολοκύθα, το σταφύλι και τα δύο σάντουιτς λαχανικών! περίμεναν τα παιδιά για να τους αποκαλύψουν τα μυστικά της σωστής διατροφής μέσα από πολλά παιχνίδια και δημιουργικά εργαστήρια!

Οι μικροί μας φίλοι διασκέδασαν φτιάχνοντας πιρουνο-ανθρωπάκια και κουταλο-παιδάκια, στολίζοντας με μαϊντανό και ζελεδάκια απίθανα πιατοπρόσωπα και κάνοντας χωνάκια παγωτό από χαρτί με την τεχνική του origami!

Το παιχνίδι με το φαταούλα, η παράσταση κουκλοθεάτρου με τις κουταλο-πιρουνο-ιστορίες, τα μουσικοκινητικά παιχνίδια και τα ταχυδακτυλουργικά τρικ ενθουσίασαν μικρούς και μεγάλους!

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Ενθουσίασε το εργαστήριο origami στην Kid Fun


Ευχάριστες ώρες χαράς, διασκέδασης αλλά και δημιουργίας πέρασαν τα παιδιά στο εργαστήρι origami που διοργανώθηκε από την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία», στην 4η Kid Fun, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, από τις 6 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Μυρτώ Δημητρίου, ντυμένη γκέισα, υποδέχτηκε μικρούς και μεγάλους για να τους δείξει τα μυστικά της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής.

Χιλιάδες χαρτάκια, τσακίστηκαν, διπλώθηκαν και μεταμορφώθηκαν σε νούφαρα από τα χέρια των παιδιών, αλλά και των συνοδών τους, που γνώρισαν την μοναδική αυτή εικαστική τέχνη!

Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, ιδιαίτερα δε οι εικαστικοί, που εξέφρασαν την επιθυμία, αφενός μεν να επισκεφτούμε τα σχολεία για να πραγματοποιήσουμε εργαστήρια με τους μαθητές, αφετέρου να διοργανώσουμε σεμινάρια για τους ίδιους, μιας και το origami έχει ενταχθεί και στη διδακτέα ύλη του μαθήματος των εικαστικών.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

H Ομάδα Φαντασία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης





Στα πλαίσια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» της Ζέτας Στεφάνου – Μυρτώς Δημητρίου (τηλ. 6977.716.780) θα πάρει μέρος στην Kid & Fun, με μοναδικά εργαστήρια Origami!

Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου στο επίκεντρο της 74ης ΔΕΘ, πραγματοποιείται η 4η Kid & Fun,το μεγαλύτερο εκθεσιακό φεστιβάλ για το παιδί και την οικογένεια.

Η Ομάδα «Φαντασία» θα περιμένει τους μικρούς και μεγάλους της φίλους, στο Περίπτερο 15, εργαστήρι 9, για να τους αποκαλύψει τα μυστικά της ιαπωνικής χαρτοδιπλωτικής, του origami. Το origami είναι μία εικαστική τέχνη, αλλά ταυτόχρονα και τρόπος διασκέδασης, που οξύνει το πνεύμα παιδιών και ενηλίκων.

Με ένα κομμάτι χαρτί και την καθοδήγηση της Μυρτώς Δημητρίου, η οποία είναι η μοναδική ελληνίδα που κατέχει το δίπλωμα διδασκαλίας origami από παγκόσμιο ιαπωνικό οργανισμό, θα δημιουργήσετε το δικό σας origami. Ελάτε να διπλώσουμε, να τσακίσουμε και να δώσουμε «ζωή» σε ένα φύλλο χαρτί για να το μεταμορφώσουμε σε λουλούδι, πουλάκι, πεταλούδα, αστέρι και ό,τι άλλο φανταστείτε!

Αναλυτικότερα οι ώρες λειτουργίας του εργαστηρίου είναι:
Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 11:00- 14:00 και 17:00- 19:00
Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 17:00- 19:00
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 17:00- 19:00
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 17:00- 19:00
Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 17:00- 19:00
Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 17:00- 19:00
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 11:00- 14:00 και 17:00- 19:00
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 11:00- 14:00 και 17:00- 19:00