Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2007

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κόκκινη κλωστή" και τα κυριακάτικα πρωινά!


Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» της Ζέτας Στεφάνου- Μυρτώς Δημητρίου παρουσιάζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα

«Κόκκινη κλωστή…Παραμυθόδραμα…

για μικρά παιδιά»

Ένα μαγευτικό παραμυθόδραμα με ανάμικτες τεχνικές αφήγησης, κουκλοθεάτρου, θεατρικού παιχνιδιού, κινηματογραφικών προβολών και ζωντανής μουσικής.

Παραστάσεις για το κοινό τις Κυριακές στις 11 το πρωί, με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο. Γενική είσοδος 8 €.

Και από τον Ιανουάριο κάθε Κυριακή στις 11:00!

Κυριακή 14 Οκτωβρίου: Το ταξίδι στη Νεραιδοχώρα

Αυτό το παραμύθι στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση και αναφέρεται στην ιστορία της Νεράιδας, που αφού χάσει το μαγικό της μαντήλι στο δάσος ζητάει τη βοήθεια των ζώων για να μπορέσει να το ξαναβρεί και σαν αντάλλαγμα, θα πραγματοποιήσει στον τυχερό τρεις ευχές !

Κυριακή 21 Οκτωβρίου: Το μαγεμένο δάσος

Η ανέμη γυρίζει και γύρω της αντηχούν μελωδίες και παραμύθια. Η αράχνη, ο γρύλος, η ακρίδα, οι πεταλούδες και τα βατράχια συμμετέχουν σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή από το φιδάκι τον Φρίξο.


Κυριακή 4 Νοεμβρίου: Ένα κουβάρι παραμύθια του Άντερσεν

Η Τοσοδούλα, το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, η Πριγκίπισσα και το μπιζέλι μπλέχτηκαν στο κουβάρι με τα παραμύθια και …. Ελάτε μαζί μας για να τα ξεμπερδέψουμε, να γελάσουμε, να χορέψουμε και να τραγουδήσουμε!

Κυριακή 11 Νοεμβρίου: Ντο- Ρε- Μι έλα και εσύ στη μουσική –

Η μαγική γλώσσα των φυτών και των ζώων

Μια φορά και έναν καιρό, την ώρα που τα παιδιά έπαιζαν, ανακάλυψαν τη γλώσσα της μουσικής. Θέλοντας να καταλάβουν τα φυτά και τα ζώα έφτιαξαν ξεχωριστές μελωδίες που τους αποκάλυψαν έναν κόσμο γεμάτο περιπέτειες!

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου: Το χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με πολλές εκπλήξεις που θα ξεπροβάλλουν από τα κουκλοθέατρα! Χριστουγεννιάτικα δεντράκια, στολίδια, αστεράκια και χιονάνθρωποι σε μια μοναδική περιπλάνηση στη χώρα της Φαντασίας!

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου:

Όταν τα ξωτικά συνάντησαν τα καλικαντζαράκια!

Οι καλικάντζαροι έρχονται από τα κατάβαθα της γης, στον κόσμο των ανθρώπων για να κάνουν αταξίες και ζαβολιές! Ελάτε να ακούσετε ιστορίες και παραμύθια για τις σκανδαλιές που σκαρώνουν τα μικρά παγανά!

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου:

Άμπρα-Κατάμπρα, οι μικροί μάγοι των Χριστουγέννων

Η χρυσόσκονη των μάγων θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους σε έναν ξεχωριστό κόσμο! Φωνάξτε όλοι Άμπρα-Κατάμπρα και το ταξίδι ξεκινάει! Μια μεγάλη χριστουγεννιάτικη περιπέτεια που θα μαγέψει τους θεατές!

"Κόκκινη κλωστή":εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΦΚΘ με την Ομάδα "Φαντασία"!


ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Μετά την επιτυχία του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ…» το Χειμώνα του 2007, το Φ.Κ.Θ. συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά τις παραστάσεις για προ-νήπια, νήπια και μαθητές δημοτικού. Οι λιλιπούτειοι θεατές μπορούν ν’ απολαύσουν, μαζί με τους συμμαθητές και δασκάλους τους, ένα μαγευτικό ΠΑΡΑΜΥΘΟΔΡΑΜΑ με ανάμεικτες τεχνικές: αφήγησης, κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού, κινηματογραφικών αποσπασμάτων, μαύρου θεάτρου και ζωντανής μουσικής.

Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στην παράσταση παίρνοντας μέρος στο χορό, το τραγούδι και την αφήγηση. Η μαγευτική φιγούρα της Μυρτώς Δημητρίου και η πλούσια μουσική υπόκρουση (κιθάρα, κρουστά, πλήκτρα), με την υποστήριξη των λοιπών συντελεστών σκορπούν κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Χρώμα, ρυθμός, παιχνίδι, γνώση και αγάπη συνοψίζουν τη συνταγή του καινοτόμου αυτού προγράμματος.

Δίνεται η δυνατότητα επιλογής της παράστασης την οποία θα παρακολουθήσετε. Οι παραστάσεις γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως (ραντεβού) με τα σχολεία, στην 450 θέσεων αίθουσα «Ολύμπιον», (Αριστοτέλους 10, ισόγειο για την εύκολη πρόσβαση των θεατών), μεταξύ των ωρών 10π.μ. και 14μ.μ. Η διάρκεια κάθε εκδήλωσης είναι περίπου 90΄.

Τιμή εισιτηρίου: 6 € ανά μαθητή

Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» των Ζέτα Στεφάνου - Μυρτώς Δημητρίου

(τηλ.επικοιν. 6977.716.780, 2310.449204) και οι παραστάσεις είναι οι ακόλουθες:

Το μαγεμένο δάσος

Η ανέμη γυρίζει και γύρω της αντηχούν μελωδίες και παραμύθια. Η αράχνη, ο γρύλος, η ακρίδα, οι πεταλούδες και τα βατράχια συμμετέχουν σε μια περιπέτεια που θα αλλάξει τη ζωή από το φιδάκι τον Φρίξο.


ΤΟ ΜΑΝΤΙΛΙ ΤΗΣ ΝΕΡΑΙΔΑΣ

Αυτό το παραμύθι στηρίζεται στη λαϊκή παράδοση και αναφέρεται στην ιστορία της Νεράιδας, που αφού χάσει το μαγικό της μαντήλι στο δάσος ζητάει τη βοήθεια των ζώων για να μπορέσει να το ξαναβρεί και σαν αντάλλαγμα θα πραγματοποιήσει στον τυχερό τρεις ευχές!




Οι μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού αλλά και ολόκληρο το σχολείο μπορεί να παρακολουθήσει την παράσταση:

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

Ένα λαϊκό παραδοσιακό παραμύθι, για την ιστορία ενός δίκαιου και σοφού βασιλιά, που λύνει τις διαφορές των υπηκόων του με τρεις ερωτήσεις. Ποιος όμως θα μπορέσει να βρει όλες τις σωστές απαντήσεις; Τα παιδιά με την βοήθεια της αφηγήτριας και των εμψυχωτών προσπαθούν να λύσουν τα αινίγματα οι λύσεις των οποίων παραπέμπουν σε αλήθειες που είναι μέρος της ζωής μας!


Παραστάσεις για το κοινό: Κυριακές στις 11 το πρωί

14 και 21 Οκτωβρίου

4 και 11 Νοεμβρίου

2, 9 και 16 Δεκεμβρίου

Και από τον Ιανουάριο κάθε Κυριακή

(γενική είσοδος 8€)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία»: τηλ. 2310.449.204, 6977.716780

Ομάδα Τέχνης και Λόγου "Φαντασία"


Αγαπητοί φίλοι,

η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» της Ζέτας Στεφάνου - Μυρτώς Δημητρίου, αποτελείται από παιδαγωγούς, εμψυχωτές, μουσικούς, χορευτές, μαζορέτες, κλόουν, ζογκλέρ, ταχυδακτυλουργούς, ξυλοπόδαρους.

Συμμετέχουν αγαπημένοι ήρωες των παιδικών παραμυθιών ανάλογα με την εκδήλωση!

Οι μαζορέτες μαζί με τους τυμπανιστές, οι τεράστιες μαριονέτες, τα air-dancers και τα φουσκωτά, δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο στις εκδηλώσεις!

Τα κοστούμια και τα σκηνικά που χρησιμοποιούμε σε κάθε εκδήλωση είναι μοναδικά και διαλεγμένα με πολύ γούστο!

Διοργανώνουμε εκδηλώσεις για εταιρείες και οργανισμούς, χριστουγεννιάτικες, αποκριάτικες, πασχαλιάτικες και καλοκαιρινές γιορτές (σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους), καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. «Φανταστικές ώρες» χαράς, διασκέδασης και δημιουργίας θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι και οι συνοδοί τους!

Μουσικοκινητικά παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, βιβλιοπαρουσιάσεις, χορός- τραγούδι- θεατρικό παιχνίδι, ομαδικά παιχνίδια, κουκλοθέατρο, μαύρο θέατρο, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης. Τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά σε όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων.

Μπαλονοκατασκευές- face-painting και πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους!!! Πυροτεχνήματα θα κάνουν ξεχωριστή τη γιορτή σας!

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα ηχητικής- μικροφωνικής και μουσικής κάλυψης (με DJ) της εκδήλωσής σας!

Δραματοποίηση λαϊκών παραδοσιακών και κλασσικών παραμυθιών συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι για τις εκδηλώσεις τους μας εμπιστεύθηκαν: η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης (και τα πέντε Δημοτικά Διαμερίσματα), Καλαμαριάς, Σταυρούπολης, Νεάπολης, Λαγκαδά, Μηχανιώνας, Πολίχνης, ο Δήμος Νεστορίου Καστοριάς, Πολυκάστρου, η ΜΕΒΓΑΛ, η Εμπορική Τράπεζα, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, η ΕΛΒΟ, η Ιονική Τράπεζα, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς, η Κεντρική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση Περιφερειακών βιβλιοθηκών, οι Παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Δημοτική βιβλιοθήκη Νεάπολης, η Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί, η Αδαμάντιος Σχολή, το κολλέγιο Ανατόλια, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, ο Ελευθερουδάκης, οι εκδόσεις Πατάκη, οι εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, τα Πολυβιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία, οι εκδόσεις Άγκυρα, το Ιπποκράτειο, το Θεαγένειο, τα Φροντιστήρια Σβάρνα, τα Φροντιστήρια LEXICON, ο Μύλος Α.Ε., το κατάστημα Public στο Mediterranean Cosmos, οι εκδόσεις Μίνωας, οι εκδόσεις Ερευνητές, τα Village Cinemas, τα Ster Cinemas Μακεδονία και City Gate κ.ά.

Κάτω από την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του Υπουργείου Παιδείας και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου η Ομάδα «Φαντασία» διοργανώνει με πολύ μεγάλη επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κόκκινη κλωστή… Παραμυθόδραμα… για μικρά παιδιά», στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον».

Ανοιχτές παραστάσεις για το κοινό τις Κυριακές στις 11 το πρωί,
με εναλασσόμενο ρεπερτόριο:

14 και 21 Οκτωβρίου,
4 και 11 Νοεμβρίου,
2, 9 και 16 Δεκεμβρίου
Και από τον Ιανουάριο κάθε Κυριακή (γενική είσοδος 8€)


Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.


Υπεύθυνες της Ομάδας:

Ζέτα Στεφάνου

Παιδαγωγός- Παραγωγός Παιδικών Προγραμμάτων

στο Ραδιόφωνο και την Τηλεόραση


Μυρτώ Δημητρίου

Κοινωνική Ανθρωπολόγος-

Εμψυχώτρια


Τηλ. επικοινωνίας: 6977.716.780

e-mail: zstefanou@gmail.com